Bine ati venit

  

"Totul a început cu un bocanc!"

Despre cum şi-a descoperit talentul de a modela lemnul cu drujba, Mihai nu poate spune prea multe. Doar că îşi aminteşte că, în urmă cu câţiva ani, a mers la cumpărături şi a văzut un soi de bocanc de lut, de dimensiuni mai mari, care s-ar fi potrivit de minune în grădină ca suport de flori. Când a ajuns acasă, a căutat un buştean şi s-a apucat de modelat ... cu drujba. Şi i-a ieşit

Nu perfect, pentru că a fost prima încercare! Dar primul pas fusese făcut, microbul pătrunsese în conştiinţă şi asta i-a dat curajul de a încerca şi alte proiecte:"Primii doi bocanci i-am păstrat; sunt şi acum în grădină, nici nu i-am protejat pentru a-mi aminti cu plăcere de primele momente. Au urmat alte lucruri, cocoşi de munte, urşi, capete de cai, tablouri etc. Mă inspir din natură, uneori pe internet sau lucruri care îmi plac."

    Mihai nu lucrează după schiţe, nu are cunoştinţe deosebite despre desen însă proiectele şi lucrările lui sunt proporţionate corect şi realizate cu bun gust. Toate detaliile le execută din drujbă apoi le şlefuieşte cu şmirghel şi le lăcuieşte pentru protecţie.